welkom bij Fysiotherapie Westzaan.
Sinds 1996 bestaat de maatschap Fysiotherapie Westzaan. Deze praktijk is ontstaan vanuit de praktijk van Mw. Brendeke, een van de 2 grote praktijken in Westzaan in de jaren voor 1996, en opgericht door Peter de Boer en Ellen van Schravendijk. Sinds september 2000 is fysiotherapie Westzaan overgenomen door Robert van Woensel en Henk Kluft, die eerder al samenwerkten in een grote praktijk in Heemskerk. Van deze 2 praktiseert Henk Kluft nog steeds in de praktijk. Robert heeft afscheid genomen van de fysiotherapie en zijn plaats is sinds 1 september 2013 overgenomen door Anneriet Zwart. Hoewel je kunt spreken van een echte dorpspraktijk, heeft de praktijk een grote aantrekkingskracht in de wijde omgeving. Nieuwe patiënten worden in het algemeen binnen 1 week gezien voor hun eerste behandeling.

De therapeuten streven ernaar zo goed mogelijk op de hoogte te blijven van de ontwikkelingen in het vak. Er wordt aan diverse na- en bijscholingen gedaan. Henk Kluft is naast algemeen fysiotherapeut ook oedeemfysiotherapeut, wat inhoudt dat hij manuele lymfedrainage volgens de methode Vodder praktiseert. Anneriet Zwart volgt momenteel de nascholing tot Manueel Therapeute. Tevens hebben beiden diverse bijscholingen gevolgd in oa. Sportfysiotherapie, Kinesiotaping, Dry Needling, McConnell-therapie en Nek-schouder-arm klachten. Meer hierover kunt u bij de persoonsbeschrijvingen van de therapeuten vinden.

Missie Fysiotherape Westzaan
Onze praktijk gaat uit van fysiotherapeutische zorgverlening in een prettige en humorvolle werkomgeving. Uitgaande van eigen kracht spelen wij op snelle en adequate manier in op de veranderende markt voor fysiotherapie en hanteren daarbij korte behandelseries, zonder wachtlijst.

De patiënten worden aangezet tot zelfredzaamheid, waardoor snelle ADL( activiteiten van het dagelijkse leven) -hervatting mogelijk is. Het werken binnen de huidige dorpssetting sluit niet uit dat deze werkwijze ook mensen van buiten het dorp aantrekt.

Openingstijden
De praktijk is geopend op door de weekse dagen van 08.30 uur tot en met 17.30 uur en buiten deze tijden bereikbaar via een antwoordapparaat. De bereikbaarheid is goed; voor de praktijk bevinden zich enkele parkeerplaatsen waaronder een invalidenparkeerplaats. Openbaar vervoerhaltes zijn op 300 meter afstand te vinden. Op maandag, woensdagochtend en vrijdag is het bij de praktijk iets drukker, daar dan ook de klanten van de aanwezige logopediste de ruimte van de praktijk bezoeken.

 

Om u nu nog beter van dienst te kunnen zijn is onze praktijk nu ook bereikbaar op internet. Op deze website kunt u 24 uur per dag informatie vinden over onze praktijk, onze behandelmethodes en therapiesoorten. Door op de diverse menuknoppen te klikken kunt u handig door deze site manoeuvreren en alle informatie rustig doorlezen. Tevens kunt u door gebruik te maken van de e-mail functie contact met ons opnemen om nadere vragen te stellen of een afspraak te maken voor behandeling.